2 Feb 2017

Zuid-Afrika deel 4 Terug in Montagu

We landen laat in de avond in Kaapstad en brengen de eerste nacht door in een chique betonblok dicht bij het vliegveld. De volgende ochtend rijden we naar de plek waar we zo ruw en onverwacht vandaan werden gerukt, in Montagu. Nu in gezelschap van zus en zwager, die hun geplande reis naar Bali omgeboekt hebben om dichter bij de familie te blijven. Mooi toch? En het is toch rotweer in Bali.

Landschap bij Montagu

Wij worden meer dan hartelijk welkom geheten in Montagu en de gitaar is nog in goede staat. Elsje en Johan, de eigenaren van de boerderij, nodigen ons uit voor een braai bij hen thuis. 'Only basic' zegt Elsje, om ons gerust te stellen. Basic betekent diverse salades met alle ingredienten uit eigen tuin, een stuk vlees, waar Albert Heijn alleen maar van kan dromen en een uitgekiend Zuid-Afrikaans wijntje. Basic duurt ook van 6 uur tot half 12. De gitaar speelt hierbij een essentiele rol. Eerst via een aantal goed gezongen oldies door de Hollandse delegatie en later instrumentale klassiekers van Johan. Hij heeft les van Youtube.

Wij hebben inmiddels ook een lijst gekregen met alle vogels, die op het landgoed zijn waargenomen. Achter elke vogelnaam staat een vakje, dat aangekruist kan worden door de gast. Plichtsgetrouw noteren we elke vogel die we zien. Je weet nooit of er controle volgt, natuurlijk. En Zuid-Afrika is niet een land waar je de regels aan je laars lapt. De Karoo Scrub Robin, de Karoo Prinia, de Cape Sparrow. Allemaal vrij saai en bruin, maar ze passen naadloos in het landschap.

Karoo Scrub Robin

In het dorp zelf bezoeken we een meertje, dat in beslag genomen is door hele groepen reigers en ibissen. Heilige Ibissen, dat dan weer wel.

Sacred Ibis

Als we na twee dagen afscheid nemen, hebben Elsje en Johan het niet makkelijk. 'You have a home in Africa', geeft zij ons mee. En zo voelt het ook.

 

No comments:

Post a Comment