Vlucht naar het zuiden

Wij ontvluchten begin juni de regen in Nederland en ruilen die, na een lange rit met de vouwwagen, voor de regen in Frankrijk. Het vakantiegevoel komt met bakken uit de hemel. Pas op onze volgende reisdag, als wij de Camargue in zicht krijgen, breekt de zon door. Weer zo'n 1200 kilometer afgelegd zonder onze medeweggebruikers noemenswaardige schade te hebben toegebracht. Ondanks het feit dat we flink doorgekacheld hebben. Remmen hebben we alleen gedaan om brandstof in te nemen. Wat me elke keer weer opvalt, is dat Frankrijk geen land is voor een noodstop. Ik heb vast geoefend voor het geval ik mijn echtgenote hierom moet vragen: 'Madame, voulez-vous arrêter notre voiture sur le bande d'arret d'urgence, s'il vous plait?' Bij nader inzien ga ik toch maar kiezen voor de levensreddende variant: 'De vluchtstrook, trut!' Mooie taal, Frans, dat wel.

Flamingo

Strandplevier
De Camargue oogt vertrouwd, met zijn flamingo's, paarden en stieren. Op onze eerste avondwandeling hernieuwen we ook onze band met de Dunbekmeeuw. Een slanke meeuw met een prachtige rose gloed op de borst. En even verderop slaat een Boomvalk ons aandachtig gade. Terug op onze kleine 'camping á la ferme' vliegt een Hop langs en zingt uitbundig de Nachtegaal. Heerlijk. Vakantie.

Dunbekmeeuw

Boomvalk
Nachtegaal

Er staan maar 3 tenten op het terrein, rond een vijver, die bevolkt wordt door een gezonde familie Beverratten. De dag daarop, echter, vestigen twee Franse gezinnen met jonge kinderen zich naast ons. Schreeuwend storten de kids zich op fietsjes en op elkaar, maken duidelijk dat het menu hen niet zint en doen de Nachtegaal verbluft zwijgen. In tegenstelling tot de meeste Franse ouders proberen onze buren de zaak met tact en begrip te regelen. Zo horen we ook met kinderen om te gaan natuurlijk, maar met betrekking tot lijstraffen voor Franse kinderen zou ik toch willen pleiten voor een minder stricte Europese regelgeving.

Beverrat
Hop

Verder loopt alles soepel. De muggen zijn nog niet in volle oorlogssterkte aanwezig, het weer is goed en we zien een Kleine Zwartkop. Dat zal me, gezien de al weer vroeg opstartende Pietendiscussie, wel niet in dank worden afgenomen, maar zo heet het vogeltje nou eenmaal.

Kleine Zwartkop

Reacties

  1. Het leest weer heerlijk weg !!
    Vive la France

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen en mooi om naar te kijken. Nu heb ik nog meer zin in mijn vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Het Hoge Noorden