21 Jan 2020

Zuid-Afrika revisited deel 2

Na drie dagen in Pretoria breidt ons gezelschap zich uit met 4 familieleden. Wij ontmoeten elkaar halverwege de route naar Marloth Park, waar wij voor een week een huis gehuurd hebben. Marloth Park grenst aan het vermaarde Kruger Park en de bedoeling is dan ook dat we daar regelmatig naar wild gaan speuren. En vogels natuurlijk.
Ons onderkomen ligt verscholen tussen acacia bomen en heeft een groot terras met braai faciliteiten en een zwembadje waar ongeveer een derde van het gezelschap tegelijk verkoeling kan zoeken. Staand wel te verstaan.
Wij worden verwelkomd door de verhuurster, die ons gelijk het uitgebreide en gecompliceerde alarmsysteem uitlegt, dat zowel buiten als binnen ongewenste bezoekers moet weren. 'It is very safe here', verzekert zij ons terwijl zij de sleutel van het zevende slot laat zien. Wij hebben een tijdje terug gelezen dat er hier vlakbij een dubbele moord heeft plaatsgevonden, maar dat wuift zij glimlachend weg. 'Just some sort of work conflict'. Zo lossen ze dat hier nu eenmaal op.
De volgende ochtend krijgen wij wel even een waarschuwend appje: 'Good morning. Lions caught an ostrich close to the house. Please do not walk around until further notice. Enjoy your day'
Dat doen we dan maar. We brengen een aangenaam dagje in het Kruger door, waar we vanuit de veilige auto zelf leeuwen trachten te vinden. Dat lukt niet, maar verder is er genoeg te zien. 
Terug in Marloth laat een bewoner ons de verse sporen zien van de leeuw, die hier het einde heeft betekend van een struisvogel. Zo'n honderd meter van ons huis. Wij laten de avondwandeling even zitten.No comments:

Post a comment